Szeretettel köszöntelek a Kóny klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kóny klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kóny klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kóny klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kóny klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kóny klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kóny klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kóny klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Alul: kenyeres zsomporok kenyérruhával letakarva. Ebbe rakták a kiszakajtott kenyértésztát, annyit, hogy legyen helye megkelni. Mire szép domborúra feljött, elég forró lett a kemence, lehetett bevetélni, azaz a háziasszony a zsomporból ráboritotta a sütőlapátra, és betolta a kemencébe. Az asszonyok tudták,hány kéve bódát kell eltüzelniük, hogy a kenyerek szép pirosra süljenek.
Második sor, balról, az állvány lábától: ZSÉTER/fehér/: ebbe fejték a tejet; VIZESKANNA/fehér/: ebben tartották az udvarban lévő kútról behozott vizet; VINDÜL(2 db): disznóöléskor ebbe került a zsir; KISMELENCE: fából készült eszköz; NAGYMELENCE: mindkettőt a főzés előkészületekor, disznóöléskor használták; SODRÓDESZKA: a kifőtt tésztához valót ezen sodorták, vágták el.
|
|
Kovácsné Terézia 6 napja új képet töltött fel:
Kovácsné Terézia 1 hete új képet töltött fel:
Kovácsné Terézia 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!